Features

Hoe werkt INTERRA®Scan?

De functies en functionaliteit om duurzaam gewasbeheer te ondersteunen.

Een overstap naar duurzame landbouw begint met een volledig en nauwkeurig beeld van je algehele bodemgezondheid. INTERRA®Scan van Syngenta maakt gebruik van innovatieve scantechnologie om de voedingsstoffen, textuur, organische stof en koolstofeigenschappen van je grond te scannen en in kaart te brengen met een ongekende nauwkeurigheid. Op deze manier kun je jouw bedrijfsvoering aanpassen om de langetermijngezondheid van de grond te optimaliseren.

Levert bruikbare gegevens en inzichten met behulp van taakkaarten.

27

Biedt eigenschappen van maximaal 27 bodemlagen.

4

Meet vier van nature voorkomende isotopen.

800+

Verwerkt 800 datapunten per hectare.

InterraScan
InterraScan

Bekijk hoe wij je kunnen helpen

Neem vandaag nog contact op

Overwin de uitdagingen vandaag

De druk waaronder boeren vandaag de dag staan - van stijgende inputkosten en nieuwe regelgeving tot klimaatverandering zijn enorm. Daarom vinden we het onze taak om je te ondersteunen terwijl je je aanpast aan de veranderende omstandigheden in de landbouw. We willen helpen door:

Nauwkeurige gegevens voor betere beslissingen

INTERRA®Scan omvat het beste en meest geavanceerde digitale platform voor analyse en interpretatie dat de markt te bieden heeft. Door middel van innovatieve scantechnologie en grondmonsters als referentie, biedt het je het volgende:

De meest nauwkeurige bodemkaarten

Met meer dan 800 datapunten per hectare biedt INTERRA®Scan je taakkaarten met meer detail en precisie dan elk ander systeem ter wereld.                          

Zeer flexibele werkconditie

De sensor komt niet met de grond in aanraking en wordt daardoor niet beïnvloed door bodemvochtigheid, verdichting, gewasbedekking of de staat van bewerking. Hierdoor kunnen bodemscans over een langere periode worden uitgevoerd.

Ongekende nauwkeurigheid

Je kunt belangrijke voedingsstoffen, pH, bodemtextuur, organische stof, koolstof en CEC, evenals hoogte en waterbeschikbaarheid, nauwlettend volgen.

Potentiële verhogingen van gewasopbrengsten

Door precies te weten wat, waar en hoeveel inputs moeten worden toegepast, worden niet alleen de variabele kosten verminderd, maar blijft je grond ook in optimale conditie. Dit resulteert in een toename van de productiviteit.

InterraScan brochure
InterraScan brochure

Download de brochure

Ontdek hoe INTERRA®Scan voor jou kan werken.

Neem contact op voor meer informatie of om te bespreken hoe INTERRA®Scan voor jou zou kunnen werken.

De capaciteit in dit eerste jaar is beperkt en we willen er zeker van zijn dat elke deelnemer de persoonlijke zorg en aandacht krijgt die nodig is om het meeste uit deze unieke bodemscan voor jouw bedrijf te halen.

+31
Ik begrijp dat mijn persoonlijke gegevens worden verwerkt in overeenstemming met de INTERRA®Scan-privacyverklaring *

Hoe het werkt

INTERRA®Scan van Syngenta werkt door het verzamelen, verwerken en analyseren van je veldgegevens om je het meest nauwkeurige en gedetailleerde beeld te geven van de gezondheid van je landbouwgrond. Dit is het proces dat we doorlopen:

De eerste stap is een bodemscan

Hierbij wordt gebruik gemaakt van de SoilOptix®-scanner om de van nature uitgezonden isotopen Cesium, Uranium, Kalium en Thorium te meten. Een sensor die op het scanvoertuig is gemonteerd, 60 cm boven de grond, detecteert de isotopen die de bodem van nature uitzendt als gevolg van verval.

Genomen grondmonsters

Vervolgens worden referentiegrondmonsters genomen in het gescande veld als validatiepunten. De monsters worden genomen tot een diepte van maximaal 30 cm. Vervolgens worden deze naar het laboratorium gestuurd voor analyse.

Geanlyseerde data

De scan- en grondgegevens worden gecombineerd en verwerkt met behulp van eigen software en algoritmen om tot 27 gedetailleerde lagen van bodemeigenschappen te produceren. Deze lagen kunt je bekijken in het digitale platform van INTERRA®Scan.

Taakkaarten creëren...

Bruikbare inzichten worden geleverd via de hoogwaardige taakkaarten van INTERRA®Scan. Deze kaarten zijn zeer accuraat als het gaat om nauwkeurige aanbevelingen voor variabele doseringen.

…overzetten naar aansturingsysteem van de machine/trekker.

Tot slot worden de kaarten eenvoudig en gemakkelijk overgezet als leesbare bestanden voor Variabele Dosering (VRA). Deze zijn bruikbaar voor veel uiteenlopende aansturingsystemen. Dit ondersteunt gerichte toepassingen van inputs en variabele zaaidichtheden.

Serviceniveaus

Hieronder staan de mogelijke serviceniveaus, afhankelijk van je wensen en vereisten